Mindful Walk in groepsverband

 

Ga je mee naar buiten voor een Mindful Walk? Stap uit de hectiek van alledag en ervaar de rust in je hoofd en in je lijf door even heerlijk naar buiten te gaan. Tijd voor jezelf, bewegen zonder prestatiedruk, tot jezelf komen in een (kleine) groep, zonder je verhaal te doen. Dat is Mindful Walk!

In deze praktische 5-weekse cursussen van 1½ uur per week leer je door met aandacht te bewegen jezelf beter te ontspannen. Je kunt beter met stress omgaan en je krijgt weer (meer) energie. Tijdens het wandelen doen we mindfulness en yoga oefeningen en je leert gezonde ademhalingstechnieken die je op elk moment ontspanning brengen. 

 

De Mindful Walk cursus is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan meer ontspanning, balans, plezier en beweging (ook bij overspannenheid of burn-out). Je krijgt waardevolle tools aangereikt die je na de cursus zelf kunt toepassen in tijden van stress of lastige situaties. Privé en op de werkvloer. Op korte en lange termijn. Je pakt zelf de regie weer terug. Wandelen heeft een bewezen herstellend effect bij fysieke én mentale klachten. Door te bewegen functioneren de hersenen beter, waardoor jij je weer beter kunt concentreren.

 

 

Praktisch

 

Elke Mindful Walk cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur, met elk een ander thema. Na afloop van elke cursusles ontvang je een email met tips en oefeningen, zodat je thuis de tips nog kunt nalezen.

 

Startlocatie:

Kinderboerderij Zegersloot, Burgemeester Bruins Slotsingel 11, Alphen aan den Rijn.

Tijdstip:

  • Maandagavond cursus van 19.45 tot 21.15 uur
  • Woensdagochtend cursus van 09.30 – 11.00 uur.

Investering:

€ 95,- voor de gehele cursus (leden van Activite ontvangen 10% korting).

Startdata:

  • Woensdagochtend 4, 10, 18 en 25 september en 3 oktober 2019
  • Maandagavond, 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober. 
  • Woensdagochtend 9, 16, 30 oktober, 6 en 13 november (herfstvakantie 21 oktober geen les). 

Kennismaken:

Binnenkort volgt een nieuwe datum voor kennismakingsworkshop.

Wat anderen vinden van Mindful Walk

Ik heb genoten van de Mindful Walk cursus die jij gaf.

Heerlijke ontspanningsoefeningen, fijne ademhalingsoefeningen, alles kwam aan bod. Loslaten, vertrouwen, gebruik van zintuigen etc. en dat alles met een leuke groep mensen in een prachtige natuur.

Het heeft mij goed gedaan en je wekelijkse mail met alle info over de oefeningen blijf ik beslist gebruiken. Dank je wel! Deze cursus is beslist een aanrader!

Manon

juni 2018

Ik heb de 5 weekse cursus Mindful Walk gedaan in Alphen a/d Rijn met Natascha. Ik ben super enthousiast over deze cursus. Was erg gezellig en heb veel geleerd, waarvan ik de kennis goed in de praktijk kan brengen. Agnes

15 mei 2018

Maandag 21 mei heb ik in Alphen aan den Rijn Mindful Walk gedaan bij Natascha. Ik was hier totaal niet bekend mee. Veel geleerd over je ademhaling en je zintuigen gebruiken, vertrouwen hebben in jezelf en een ander. Natascha kan alles heel goed uitleggen. We hebben een geweldige ochtend gehad. Voor iedereen een aanrader. Jolanda

22 mei 2018

Vandaag heb ik de Mindful Walk clinic in Alphen aan den Rijn gevolgd bij Natascha. Prachtig weer, nieuwe kennis opgedaan, enthousiaste deelnemers en Natascha zelf ook. Ook volg ik bij haar de 8-weekse Mindfulness MBSR training. Ook deze kan ik iedereen aanbevelen. Astrid

21 mei 2018

Veelgestelde vragen

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden cursussen ten behoeve van uw gezondheid. Afhankelijk van je aanvullende verzekering vergoedt Zorg & Zekerheid in 2019 50% tot 100% van de 5-weekse cursus Mindful Run/Walk in verband met preventieve cursussen voor uw gezondheid.

Leden van Activite krijgen een korting van 10% op de 5-weekse cursus en betalen € 85,50 voor 5 lessen van 1,5 uur. Klik hier om meer over de Activite aanbieding te lezen. 

Hoe werkt het met de betaling?

Na aanmelding voor de cursus ontvang je een bevestiging en een factuur. Zodra je de factuur hebt betaald is je deelname definitief. De factuur kun je gebruiken om je cursus te declareren bij je zorgverzekeraar.

Ik heb (elders) een mindfulness training gevolgd. Is Mindful Walk dan wel iets voor mij?

Tijdens de Mindful Walk doen we vooral praktische oefeningen en is hierdoor erg geschikt om weer even op te frissen en je aandacht te blijven trainen.

Is deze cursus handig wanneer ik twijfel of een individueel coachingstraject iets voor mij is?

Ja zeker. Zo maak je kennis met de methode en met mij en ontdek jij of dit bij je past.

Wat is het verschil tussen Mindful Walk en de Mindfulness training?

Tijdens de Mindful Walk doen we tijdens het wandelen vooral praktische oefeningen. In de mindfulness training gaan we de verdieping in. Je leert je eigen patronen herkennen en werkt eraan om dingen waar je tegen aanloopt in je leven te veranderen.

Ik wil liever (leren) hardlopen dan wandelen, kan dat ook?

Zeker! In Alphen aan den Rijn is het ook mogelijk om een Mindful Run cursus te volgen (hardlopen). Deze cursus wordt gegeven door Elizabeth van Olphen.

 

Heb je meer vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

Gieter vol geluk

Natascha van der Klooster

Telefoon: (06) 54248767

Email: natascha@gietervolgeluk.nl