Mindful Walk in groepsverband

 

Ga je mee naar buiten voor een Mindful Walk?

Stap uit de hectiek van alledag en ervaar de rust in je hoofd en in je lijf door even heerlijk naar buiten te gaan. Een moment voor jezelf. Bewegen zonder prestatiedruk, tot jezelf komen in een (kleine) groep, zonder je verhaal te doen. Dat is Mindful Walk!

In deze praktische 5-weekse cursussen van 1,5  uur per week leer je door met aandacht te bewegen jezelf beter te ontspannen.

Je kunt beter met stress omgaan en je krijgt weer (meer) energie. Tijdens het wandelen doen we mindfulness en yoga oefeningen en je leert gezonde ademhalingstechnieken die je op elk moment ontspanning brengen. 

 

De Mindful Walk cursus is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan meer ontspanning, balans, plezier en beweging (ook bij overspannenheid of burn-out). Je krijgt waardevolle tools aangereikt die je na de cursus zelf kunt toepassen in tijden van stress of lastige situaties. Privé en op de werkvloer. Op korte en lange termijn. Je neemt zelf de regie weer in handen.

Wandelen heeft een bewezen herstellend effect bij fysieke én mentale klachten. Door te wandelen functioneren de hersenen beter waardoor jij je weer beter kunt concentreren. Rust in je hoofd. Ga je mee naar buiten?

Praktisch

  • Elke Mindful Walk cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur.
  • Per les behandelen we een ander thema. We gaan het in ieder geval hebben over: loslaten, concentratie, ademhaling, vertrouwen, in het moment zijn, acceptatie, grenzen aangeven.
  • Kleine groepen. Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.
  • Samenvatting van de les na afloop in je mail. Zo kun je op je gemak thuis de tips nog eens nalezen.

Startdata

  • Maandagavond 31 augustus van 19.30 – 21.00 uur. De daaropvolgende data zijn 7, 14, 21 en 28 september.
  • Woensdagochtend 2 september van 09.30 – 11.00 uur. De daaropvolgende data zijn 9, 23, 30 september en 7 oktober.

Tijdstip

  • Maandagavond van 19.30 – 21.00 uur
  • Woensdagochtend van 09.30 – 11.00 uur

Startlocatie

We verzamelen op parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot. Burgemeester Bruinsslotsingen 11 in Alphen aan den Rijn.

Investering

Je betaald EUR 95,- voor de gehele cursus. 5 lessen van 1,5 uur, wekelijkse mail achteraf.

Ben je lid van ledenvereniging ActiVite? Dan krijg je 10% korting op de cursusprijs.

Vergoeding via verschillende zorgverzekeraars mogelijk. Afhankelijk van je polis vergoed Zorg & Zekerheid maximaal 75% van de cursusprijs.

Wat anderen vinden van Mindful Walk

Ik heb genoten van de Mindful Walk cursus die jij gaf.

Heerlijke ontspanningsoefeningen, fijne ademhalingsoefeningen, alles kwam aan bod. Loslaten, vertrouwen, gebruik van zintuigen etc. en dat alles met een leuke groep mensen in een prachtige natuur.

Het heeft mij goed gedaan en je wekelijkse mail met alle info over de oefeningen blijf ik beslist gebruiken. Dank je wel! Deze cursus is beslist een aanrader!

Manon

Ik heb de 5 weekse cursus Mindful Walk gedaan in Alphen a/d Rijn met Natascha. Ik ben super enthousiast over deze cursus. Was erg gezellig en heb veel geleerd, waarvan ik de kennis goed in de praktijk kan brengen.
Agnes

Maandag 21 mei heb ik in Alphen aan den Rijn Mindful Walk gedaan bij Natascha. Ik was hier totaal niet bekend mee. Veel geleerd over je ademhaling en je zintuigen gebruiken, vertrouwen hebben in jezelf en een ander. Natascha kan alles heel goed uitleggen. We hebben een geweldige ochtend gehad. Voor iedereen een aanrader.
Jolanda

Vandaag heb ik de Mindful Walk clinic in Alphen aan den Rijn gevolgd bij Natascha. Prachtig weer, nieuwe kennis opgedaan, enthousiaste deelnemers en Natascha zelf ook. Ook volg ik bij haar de 8-weekse Mindfulness MBSR training. Ook deze kan ik iedereen aanbevelen.
Astrid

Veelgestelde vragen

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden cursussen ten behoeve van uw gezondheid. Afhankelijk van je aanvullende verzekering vergoedt Zorg & Zekerheid in 2019 50% tot 100% van de 5-weekse cursus Mindful Run/Walk in verband met preventieve cursussen voor uw gezondheid.

Leden van Activite krijgen een korting van 10% op de 5-weekse cursus en betalen € 85,50 voor 5 lessen van 1,5 uur. Klik hier om meer over de Activite aanbieding te lezen. 

Hoe werkt het met de betaling?

Na aanmelding voor de cursus ontvang je een bevestiging en een factuur. Zodra je de factuur hebt betaald is je deelname definitief. De factuur kun je gebruiken om je cursus te declareren bij je zorgverzekeraar.

Ik heb (elders) een mindfulness training gevolgd. Is Mindful Walk dan wel iets voor mij?

Tijdens de Mindful Walk doen we vooral praktische oefeningen en is hierdoor erg geschikt om weer even op te frissen en je aandacht te blijven trainen.

Is deze cursus handig wanneer ik twijfel of een individueel coachingstraject iets voor mij is?

Ja zeker. Zo maak je kennis met de methode en met mij en ontdek jij of dit bij je past.

Wat is het verschil tussen Mindful Walk en de Mindfulness training?

Tijdens de Mindful Walk doen we tijdens het wandelen vooral praktische oefeningen. In de mindfulness training gaan we de verdieping in. Je leert je eigen patronen herkennen en werkt eraan om dingen waar je tegen aanloopt in je leven te veranderen.

Ik wil liever (leren) hardlopen dan wandelen, kan dat ook?

Zeker! In Alphen aan den Rijn is het ook mogelijk om een Mindful Run cursus te volgen (hardlopen). Deze cursus wordt gegeven door Elizabeth van Olphen.

Heb je meer vragen? Neem dan gerust contact met mij op.