Mindfulness training voor particulieren

Voor wie

Mindfulness is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren. Mindfulness veranderd de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. Je krijgt meer compassie voor jezelf en je omgeving.

Heb je last van stress, somberheid, burn-out of zou je graag iets veranderen aan je leven maar je weet niet zo goed hoe? Ook dan is mindfulness iets voor jou. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness zorgt voor minder stress, minder lichamelijke pijnklachten, meer focus, beter geheugen, meer (zelf) compassie, minder angst, minder terugval bij depressie. Daarnaast heeft mindfulness een gunstige werking op je bloeddruk, hartslag en op je immuunsysteem. Diverse studies hebben onomstotelijk bewezen dat mindfulness werkt.

Door het dagelijks leven met meer aandacht te leven leer je weloverwogen keuzes te maken. Keuzes, die goed zijn voor jou.

 

Na het volgen van de training:

 • Ervaar je meer rust en ontspanning
 • Pieker je minder
 • Heb je de balans in je drukke leven terug
 • Geniet je meer van je leven
 • Ben je geduldiger
 • Kun je beter omgaan met emoties
 • Heb je meer energie en ben je vitaler

Train jezelf naar meer rust, ontspanning en balans

Wil je minder piekeren, meer genieten en meer rust, ontspanning en balans in je leven? Dan is de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR ) wat voor jou. De mindfulness training MBSR is een bewezen effectieve methode die wereldwijd wordt aangeboden ter vermindering en preventie van stress. Wij bieden een praktische en mensgerichte aanpak.

Werken in groepen van minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Hierdoor kun je goed oefenen en is er genoeg aandacht voor het leerproces van iedere deelnemer.

Onderdelen van de training zijn:  

 • geleide aandachts- en concentratieoefeningen
 • bewegingsoefeningen
 • zit- en loopmeditatie

Naast de bijeenkomsten is het ook de bedoeling dat je thuis oefent. Wat je water geeft groeit. 

Praktische informatie

De mindfulnesstrainingen MBSR wordt gegeven in het Centrum van Alphen. Een sfeervolle, lichte locatie die makkelijk bereikbaar is en waar je gratis kunt parkeren.

Je hoeft niets mee te nemen naar de training. Matjes, kussens en alle benodigde materialen die je nodig hebt om te oefenen zijn aanwezig. Tijdens de eerste trainingsdag krijg je je eigen meditatiekussen. Die kun je ook gebruiken om thuis te oefenen.

 • Aantal deelnemers minimaal 5, maximaal 10.
 • Een intakegesprek van 30 minuten.
 • Duur: 8 lessen van 2,5 uur + Mindful Walk 1,5 uur
 • Een fraai vormgegeven werkboek en 5 luisteroefeningen voor thuis.
 • Je eigen meditatiekussen.
 • Tarief € 450,- (incl. BTW) per deelnemer.
 • Gespreid betalen is in overleg mogelijk.

Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een intake gesprek. Aan de hand daarvan bepalen we of deze training geschikt voor jou is. Je inschrijving is definitief na betaling van de trainingskosten.

MINDFULNESSTRAINING JANUARI 2020 (GESTART)

De mindfulnesstraining bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur. op maandagavond, van 19.30 – 21.45 uur + een Mindful Walk les van 1,5 uur.

 • 13, 20, 27 januari
 • 3, 10, 17 februari  (24 februari geen les ivm voorjaarsvakantie)
 • 2, 9, 16 maart

Locatie: Centrum van Alphen, Prinses Marijkestraat 20, 2404 BC Alphen aan den Rijn

MINDFULNESSTRAINING VOORJAAR 2020 

Wil jij op de hoogte blijven wanneer de volgende mindfulnesstraining start? Laat dan je naam en mailadres achter via natascha@gietervolgeluk.nl of onderstaande link. Je krijgt dan een berichtje zodra de nieuwe data bekend zijn! 

MINDFULNESSTRAINING INDIVIDUEEL 

Het is ook mogelijk om individueel (of samen met je partner, vriend, vriendin of collega) de mindfulnesstraining te volgen. Op een moment dat jou uitkomt. Heb je hier belangstelling voor? Neem dan even contact met me op voor de mogelijkheden! natascha@gietervolgeluk.nl 

 

Mindful Walk

In de natuur vinden we rust en kunnen we genieten van de stilte of andere geluiden dan we in een drukke omgeving horen. Rust betekent niet altijd stilstand; beweging kan ook juist rust bregen. Door zelf te ervaren wat werking van de natuur is op een mindful leven, haal je nog meer profijt uit de training.

Tijdens de mindfulness training kun je gratis deelnemen aan een mindful walk clinic. Je leert hoe de natuur in jouw nabije woonomgeving een uitvalsbasis kan zijn om ook na de training mindful in het leven te staan. Zo hou je je leven in balans!

Wacht niet op bijzondere momenten,

maar maak gewone momenten bijzonder.

Anderen over Natascha

De Mindfulness training bij Natascha heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd. Vanuit mijn achtergrond heb ik al veel kennis over de invloed van stress en gedachten, toch heb ik veel nieuws geleerd over hoe dit werkt bij mij en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast sluit Natascha aan bij jou als persoon, bij je interesses en je wensen. Dit maakt dat je je gehoord voelt. Daarnaast vond ik het heel fijn om de training in een kleine groep te volgen, er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Tijdens de training en na afloop merk ik dat ik met meer acceptatie naar mezelf en anderen kan kijken, makkelijker afstand kan nemen van gedachten en ik nog meer geniet van dingen waar ik vrolijk van word. Natascha, bedankt voor al je inzet en ondersteuning!
Ilse

Mindfulnesstraining , juni 2019

Lieve Natascha,

De eerste keer dat ik (met hulphond) bij jou kwam was ik redelijk opgefokt!!!

Dat ik de eerste keer na een bodyscan alleen nog maar kon gapen zegt voor mij wel wat… (mijn hond lag trouwens ook buiten westen :)).

Wat heb ik door de lessen bij jou veel geleerd. Ik breng het dagelijks in praktijk en dat wil voor mij heel wat zeggen!!! Die apen krijg ik dus ook niet meer uit mijn hoofd, je wordt bedankt :):):)

Lieve Natascha bedankt voor alles en ik kom zeker nog langs voor een opfrissertje.

Dikke knuffel

Marjanne

Mindfulnesstraining Individueel, juni 2018

Lieve Natascha,ik ben zo blij dat ik jou op mijn pad ben tegengekomen,ik was teneinde raad. Ik heb van jou zoveel geleerd teveel om op te noemen, zou zeggen ondervind het zelf. De rust, het echt er zijn voor jou en je betrokkenheid. Ik mis de wekelijkse bijeenkomst en hoop dat wij elkaar weer spreken bij de refresh bijeenkomst . Liefs Thea
Thea

8-weekse Mindfulnesstraining MBSR, juni 2019

Beste Natascha,

Ik ben zo blij dat ik de cursus bij jou heb gevolgd. Iedere dag heb ik daar nog profijt van.

Mede hierdoor gaat het erg goed met mij.

Marianne

8-weekse Mindfulnesstraining MBSR, mei 2018