Heb jij het al geroken? Het voorjaar hangt in de lucht! En hoewel het waarschijnlijk nog niet het echte begin van het voorjaar is (het is immers pas half februari) ben ik er wel enorm blij mee. De winterdip was er dit jaar keihard ingeslopen en ik had het gevoel dat het nooit meer voorjaar zou worden. Moe, uitgeblust, geen energie, griep… en als ik zo eens om mij heen keek was ik niet de enige die daar last van had. Overal zag ik snotterende mensen met bleke gezichtjes, dus hoog tijd dat de dagen weer langer worden en we niet alleen maar met donker ons huis uit sluipen en met donker weer thuis komen.

Om te zorgen dat je de winterdip even lekker van je af kan gooien heb ik 3 tips voor je om je een flinke energieboost te geven. Je moet er immers niet aan denken dat de winterdip blijft doormodderen en je meteen in een flinke voorjaarsmoeheid beland.

Tip 1: Lunchwandeling

Blijf deze week niet achter je bureau zitten om snel je boterhammetje weg te kauwen, maar neem komende week de tijd om elke dag een lunchwandeling te maken. Even een frisse lucht inademen in het daglicht is precies wat je nodig hebt om je lichaam en je geest van nieuwe energie te voorzien. En nee, niet zeuren dat je geen tijd hebt voor een lunchwandeling, even een blokje om maakt dat je daarna weer helder aan je volgende klus kunt beginnen.

Tip 2: Ademhalen

Als je dan toch buiten bent voor die lunchwandeling, neem dan ook even de tijd voor een korte ademhalingsoefening. Een paar minuten bewust ademhalen helpt je al om in een andere mindset te komen. Om je te laten ervaren dat een ademhalingsoefening niet groot of ingewikkeld hoeft te zijn, geef ik je een korte, effectieve oefening die je altijd en overal kunt doen:

Adem rustig in en uit. Elke ademhaling ga je tellen. De eerste inademing is één, de eerste uitademing is ook één. De volgende inademing is twee, enzovoort. Je telt op deze wijze door van één naar tien. Als je de tien hebt bereikt tel je terug naar één.

Raak je de tel kwijt, begin dan gewoon op nieuw. Met deze korte oefening kun je  binnen een minuut checken hoe het is met je stresslevel op dit moment. Als je dan opmerkt dat er spanning is in je lichaam, is het fijn om je in te beelden dat je met elke in- en uitademing de spanning iets loslaat.

Tip 3: Uitwaaien in het bos of op het strand

Gebruik het weekend voor een langere wandeling. Spreek af met een paar vriendinnen en ga samen naar het bos of het strand. Je vriendinnen zullen je dankbaar zijn als je ze uitnodigt, want ook zij zijn er vast aan toe om de winterdip van zich af te schudden. Even lekker uitwaaien en bijkletsen met vrienden helpt om alle sombere gedachten weg te laten waaien en natuurlijk trakteer je jezelf na afloop op een overheerlijke warme chocolademelk. Die calorieën heb je er toch al afgelopen dus daar hoef je je niet druk over te maken!

Ben jij al uit je winterdip gewandeld of slenter jij ongemerkt de voorjaarsmoeheid binnen? Dan is de de Mindful Walk cursus misschien iets voor jou. In vijf weken zorg  je door beweging, ademhaling en ontspanningsoefeningen voor meer energie. Zodat jij straks helemaal klaar bent om het voorjaar in te huppelen!

Voor de data en/of aanmelden klik op https://www.mindfulrun.nl/alphen-aan-den-rijn/

Wil je meer info over de inhoud van de cursus? Lees dan verder op https://www.gietervolgeluk.nl/mindful-walk/