Waar ik ook was afgelopen week, de KERST STRESS was duidelijk voelbaar. Overvolle boodschappenkarren, de zoveelste kerstborrel, cadeau’s kopen, menu’s werden voorgeproefd en op elke hoek van de straat stond een koor te zingen. Best gezellig allemaal, maar om eerlijk te zijn, ook best een beetje veel. Met zoveel KERST PRET slaat de stemming al snel om naar KERST STRESS.

Is jouw energie level inmiddels tot het nulpunt gezakt en zou je niets liever willen dan onder een dekentje op de bank liggen? Goed om eens stil te staan bij de dingen die jou energie geven én die toe te passen in je leven. Juist in de aanloop naar de kerstdagen. Dus maak die fijne wandeling in het bos, ga een rondje hardlopen of doe mee met die yogales. Zorg dat je voldoende beweging krijgt, zodat de energie in jou ook blijft stromen.

En zie je ondanks dat toch nog op tegen de kerstdagen? Jouw mindset bepaalt het resultaat. Dus laat los, leg de lat niet zo hoog! Het hoeft niet perfect. Je doet wat je kunt en dat is goed genoeg. Besteed aandacht aan de dingen die jij belangrijk vindt en geniet. Laat het gebeuren en ontspan!

Wat doe jij om de KERST PRET niet te laten omslaan in KERST STRESS? Ik hoor het graag van je! Merk je dat de KERST STRESS jou dit jaar toch teveel is geworden? Doe mee met de mindfulnesstraining die in januari start. Dan weet je zeker dat 2019 voor jou een topjaar gaat worden!