Heb jij de afgelopen maanden ook zo met heimwee teruggedacht aan die kleine, vaste routines, die zo vanzelfsprekend waren?

In de media wordt er momenteel volop gesproken over het ‘nieuwe normaal’. Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij was er de afgelopen maanden maar weinig wat nog ‘normaal’ leek. En gek genoeg zijn het niet de grote dingen, zoals de vakantie die niet doorging, maar juist die kleine, vertrouwde dingen die ik enorm gemist heb de afgelopen maanden. Een dagelijkse lunchwandeling met een collega, even een arm om iemand heen kunnen leggen op het moment dat diegene verdrietig was en het hoe-was-jouw-weekend-praatje bij de koffieautomaat.

Wat ik wel prachtig vond om te merken (en wat ik ook herken uit de coaching), is hoe gemakkelijk wij ons aanpassen aan nieuwe situaties. Als alle routines wegvallen maken we in no-time nieuwe routines en blijken we in een sneltreinvaart nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Zo ben ik inmiddels een pro in zoomen, skypen en videobellen. M’n reistijd bracht ik door in de moestuin, waardoor deze er nog niet eerder zo mooi bij lag als dit jaar en het stilvallen van de mindfulcoaching gaf me de tijd om het maken van video’s verder onder de knie te krijgen.

Inmiddels worden de RIVM maatregelen langzaamaan versoepeld. Zo ging ik na 4 maanden eindelijk weer eens naar de kapper en het zonnige pinksterweekend sloot ik af met een wijntje op een terras. Wat voelde dat goed zeg, het leek wel weer het ‘oude normaal’!

Dat ‘normale gevoel’ ga ik weer rustig aan verder uitbouwen. Zo had ik deze week de eerste introductiesessies voor individuele coaching. Juist nu realiseren veel mensen zich dat ze structureel verandering willen aanbrengen in hun leven. Hun eigen nieuwe normaal creëren. En wat is er na het vele binnen zitten fijner dan in de buitenlucht werken aan je mindset en daar de tools te leren waardoor je ontspannen en in balans voelt. Ik heb veel zin om hier weer veel mensen mee te helpen de komende tijd!

Waar ik ook heel veel zin in heb is om weer te beginnen met de 5-weekse Mindful Walk cursus. Tot jezelf komen in een groep, zonder je verhaal te hoeven doen. Een echte aanrader!

In deze video krijg je alvast een voorproefje van wat je tijdens de Mindful Walk cursus gaat ervaren.

 

Tijdens het opnemen van deze beelden was 1,5 meter nog niet het nieuwe normaal. Uiteraard hou ik in deze cursus rekening met alle maatregelen die het RIVM stelt. Kleine groepen, afstand houden, geen lichamelijk contact. Maar wel: Lekker buiten, ontspannen, wandelen, goed ademhalen, mindfulnessoefeningen. Nieuwe routines creëren voor jezelf, met als resultaat minder stress en meer energie.

De 5-weekse Mindful Walk cursus start op maandagavond 29 juni en woensdagochtend 1 juli en kost slechts € 95,- voor 5x 1,5 uur.

Schrijf je snel in als je zeker wil zijn van een plekje, deze cursus zit snel vol!

Hartelijke groet,

Natascha – Mindful Wandelcoach

www.gietervolgeluk.nl

natascha@gietervolgeluk.nl

(06) 54248767