We gaan samen aan de rand van het water zitten. Onze coachwandeling was intensief en heeft nieuwe inzichten opgeleverd waar ze mee verder kan.

Prima wandelweer ook. We mogen van geluk spreken dat de herfst ons trakteert op een Indian Summer. Terwijl we in het zonnetje zitten na te genieten van een ontspannende meditatie stelt ze ‘dé vraag’.

“Wat nou als het regent de volgende keer?”

Even ben ik verbaasd. De afgelopen weken waarin we samen hebben gewandeld was het prachtig wandelweer. Niet te koud. Niet te warm. Maar vóóral: droog.

Dus hoezo “wat nou als het regent de volgende keer”?

Regen of zonneschijn

Coaching inclusief zongarantie. Dat is wat ik vaak voor de grap zeg bij de start van een individueel coachtraject. De coachwandelingen waarbij het écht hard regende zijn op één hand te tellen..

Bovendien ben ik sowieso niet bezig ben met de vraag ‘of het misschien gaat regenen volgende week’. Ik ben gezegend met een optimistische kijk op het leven.

Sommige mensen zien altijd overal de zonnige kant van in.

Anderen zijn altijd bezig met of er misschien een donkere wolk aan komt. Als je al een tijdje niet zo lekker in je vel zit is het niet zo vreemd als je op voorhand meestal uitgaat van het ergste. Een sombere kijk op de wereld hebt.

Onzekerheid en teleurstellingen maken dat je negatief gaat denken. Uit zelfbescherming.

Helaas werkt deze vorm van zelfbescherming vaak als een negatieve spiraal. Onbewust ben je namelijk geneigd om bewijs te zoeken voor dat wat je gelooft. Voor de dingen die mislukken of tegenvallen.

Wat denk je dat er gebeurt als je bewijs zoekt voor dingen die niet goed gaan? Precies!

Dan zul je zien dat dingen ook gaan mislukken.

Dat het altijd regent als jij naar buiten gaat. Dat andere mensen onaardig tegen jou doen. Dat de brug altijd open gaat, precies als jij aan komt rijden.

Het goeie nieuws? Ook als je van nature niet het zonnetje in huis bent kun je jezelf aanleren om positief denken.

Start maar eens met mijn 3 tips voor een zonnige kijk op het leven.

3 tips voor een zonnige kijk op het leven

Tip 1: Leef in het hier en nu

Je kunt de toekomst niet voorspellen. Het heeft dus geen enkel nut om je daar nu al druk om te maken. Ook aan alles wat eerder al mis is gegaan is al gebeurd. Daar kun je nu niks meer aan doen.

Positiever is het om bezig te zijn met wat er NU is. Je hebt het te doen met dit moment.

En wie weet? Misschien valt het allemaal wel mee met wat er NU is.

Tip 2: Wees dankbaar

Hou een dankbaarheidsdagboek bij. Schrijf elke dag 3 dingen op schrijven waar je dankbaar voor bent. Waar je blij van wordt.

Als je stilstaat bij jouw blijmakers sta je stil bij de mooie dingen in je leven. Hoe langer jouw lijst met blijmakers, hoe makkelijker het is om de zonnige kant van het leven te zien.

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Je moet het alleen wel zien.

Tip 3: Kies zelf welke bril je opzet

Je hebt niet altijd invloed op de die je overkomen in je leven. Wel heb je altijd de keuze hoe je daar op reageert.De situatie verandert niet. Wel kun je de manier waarop je er naar de gebeurtenis kijkt veranderen.

Ga jij mopperend je in de file staan? Of zoek je een leuke radiozender op en geniet je langer van de muziek die ze draaien? Jij mag kiezen.

En als je keer op keer de positieve kant kiest zul je steeds vaker je zonnebril nodig hebben. Ook als je in de file staat.

Kies jij voor zon?

Zie jij nou ook vaker regenwolken dan de zon die achter de wolken tevoorschijn komt?

Start dan vandaag nog met mijn oefeningen voor een zonnige kijk op het leven. Schenk aandacht aan positieve zaken en merk dat je kijk op het leven snel verandert.

Lukt het je niet om uit die negatieve spiraal te klimmen? Omdat er simpelweg teveel gedoe is in je leven? Laat mij je dan helpen.

Maak een afspraak voor een introductiesessie coaching in de buitenlucht zodat ook voor jou de zon weer gaat schijnen.

Ik help je de regie over je leven weer terug te pakken. Geef je handige tools die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Niet zweverig, wel effectief.

Door samen met mij naar buiten te gaan kom jij tot nieuwe inzichten. Een blijvende verandering doorvoeren. Rust in je hoofd.

Zorgen maken over of het misschien regent tijdens jouw introductiesessie is niet nodig. Ik zorg voor zongarantie. Of een vrolijke regencape ?.

Hartelijke groet,

Natascha – Mindful Wandelcoach

www.gietervolgeluk.nl

natascha@gietervolgeluk.nl

(06) 54248767

p.s. Ben jij nou diegene die tóch altijd die regenbui op z’n kop krijgt? Doe dan mee met de mindfulnesstraining. Die geef ik namelijk binnen ?. Op 26 oktober 2020 start deze training weer.