Vandaag begin ik echt

Hoe vaak heb jij dat al tegen jezelf gezegd? Vandaag begin ik echt…

Ik kan de dagen dat ik die woorden tegen mezelf gezegd heb niet tellen. Zoveel dagen dat ik een ‘goed voornemen’ had en dan toch aan het eind van de dag terugkeek met een baalgevoel omdat het niet gelukt was. Herkenbaar?

Sinds ik mindfulness ontdekt heb is er echter iets veranderd. Ik begin mijn dag niet meer met ‘vandaag begin ik echt’. Ik heb deze woorden vervangen door iets veel beters, iets veel mooiers.

Ik ben al begonnen

Ik hoef niet meer te beginnen, ik ben al begonnen. Alles is er al.

Door met die mindset de dag te beginnen én aan het eind van de dag terug te kijken ga ik nooit meer met een baalgevoel slapen. Ook niet als de dag niet bracht wat ik er van gehoopt had, als ik een teleurstelling te verwerken kreeg of een verdrietig bericht. Ook niet op dagen waarop ik het gevoel had weg te zakken in een dikke laag drijfzand.

Door met zachtheid en liefdevol naar de dag terug te blikken weet ik uit elke dag dat éne moment te halen waardoor ik dankbaar ben dat ik die dag heb mogen meemaken.

Juist op die dagen, de dagen waarop ik dreig weg te zinken, op die dagen heb ik het meest aan de tools die ik me met mindfulness eigen heb gemaakt. Leven vanuit je hart, niet blijven malen over zaken die ik niet kan veranderen, mijn aandacht in het moment houden.

Waarvoor kies jij vandaag

Waarvoor kies jij vandaag? Kies je ervoor om vanavond terug te kijken met dat baalgevoel, omdat het niet gelukt is?

Of kies jij ervoor om vandaag te beginnen? Om vandaag in beweging te komen en een eerste stap te zetten naar verandering? Omdat je weet dat je zo niet verder kan. Omdat je zo niet verder wil?

Als jij ervoor kiest om vandaag nog te beginnen dan kan dat. Door mij vandaag nog berichtje sturen. Zodat je als je vanavond terug kijkt op je dag tegen jezelf kunt zeggen ‘ik ben al begonnen’.

Zet jij vandaag de eerste stap naar een leven in balans? Ik ben al begonnen. Nu jij nog!

Hartelijke groet,

Natascha van der Klooster

www.gietervolgeluk.nl

natascha@gietervolgeluk.nl

(06) 54248767