Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

 

Weet je nog hoe dat voelde?

Allert, aanwezig, aandachtig. Afhankelijk van wat je deed voelde je misschien ook wat spanning in je lijf, of vlinders van de opwinding, over wat je zou gaan ontdekken of leren?

Dat gevoel, waarop al je zintuigen allert zijn en jij ten volle aanwezig bent in het moment, dat is precies waarom het goed is om af en toe iets te doen wat je nog nooit eerder gedaan hebt. Nieuwe dingen doen maakt dat je bewust in het moment aanwezig bent, op die momenten ben je mindful.

Sleur is de vijand van mindfulness. Sleur zorgt er namelijk voor dat we dingen snel voor lief nemen en als gewoon beschouwen. Sleur maakt dat je leeft op de automatische piloot, het leven wordt een aaneenschakeling van gewoontes. Je wordt passief, voelt je niet langer verbonden met de wereld om je heen, voelt je verdoofd en vaak heb je het gevoel dat je er alleen voor staat. Je bent je niet langer bewust van wie je bent, of wat belangrijk voor je is.

Wanneer je regelmatig nieuwe dingen doet, leert of gaat ervaren zul je merken dat je veel meer betrokken bent bij wat er gebeurt. Door nieuwe ervaringen te doen ga je buiten je comfortzone,  waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Je brein staat op scherp, je voelt wakker, en dat stelt je in staat om veel meer te genieten van leuke dingen. Je bent meer jezelf en het geeft je leven meer kleur.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Neem vandaag nog de stap en ga iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Het  doen van nieuwe dingen heeft zoveel voordelen:

  • Het geeft je nieuwe energie.
  • Het houdt de sleur buiten de deur.
  • Het is spannend, het schudt je wakker.
  • Je krijgt er meer zelfvertrouwen van.
  • Je gaat meer genieten.
  • Het is leuk!

Het maakt niet zoveel uit wat je doet, als je maar lol hebt en gaat ervaren wat nieuwe dingen doen jou oplevert. Haal deze week eens ergens anders een broodje, neem een andere route naar je werk, kies een hobby uit die je altijd al wilde uitproberen, meld je aan voor vrijwilligerswerk of knoop een gesprek met een wildvreemde aan. Het belangrijkste is dat het voor jou nieuw en onbekend is.

 

Ga ook nieuwe dingen doen

 

Heb jij al zin gekregen om iets nieuws uit te proberen? Binnenkort start de 5-weekse Mindful Walk cursus weer. Dat is 5 weken lang, nieuwe dingen doen!

Lekker in bewegen in de buitenlucht, rust in je hoofd krijgen, plezier maken. Aan de slag met mindfulness op een laagdrempelige manier, zonder bla bla, met twee voetjes op de vloer. Of eigenlijk, met twee voetjes aan de wandel ?.

 

 

Je kan me ook een berichtje sturen. Dat werkt ook heel goed. 

Lijkt mij leuk jou te ontmoeten! 

 

Hartelijke groet,

Natascha van der Klooster

www.gietervolgeluk.nl

natascha@gietervolgeluk.nl

(06) 54248767